sâmbătă, 27 martie 2010

Răbdarea...

Trăim într-o lume din ce în ce mai agitată, neliniştită, şi căutăm să găsim o cale să ne descurcăm în această situaţie. Sunt de parere că răbdarea este o calitate pe care nu toţi putem să o avem, sau pe care n-o putem controla atât cât am dori. Răbdarea este o calitate ce ne poate ajuta să trecem peste anumite situaţii, fiind una dintre calităţile necesare spre a reuşi în viaţă.

Răbdarea nu este totuşi un lucru uşor de înţeles... Cine reuşeşte să înţeleagă sensul răbdării, poate alunga mânia si prejudecăţile, poate corecta defectele, poate înţelege şi ajuta la suportarea defectelor altora şi poate deveni leac pentru multe rele.

Dacă de fel eşti o persoană răbdătoare atunci poţi rezolva orice problemă în care te aflii. Rezolvi cu calm fiecare ocazie în care lucrurile nu stau tocmai cum ar trebui. Dar dacă se întâmplă să nu fii o persoană tocmai calmă sau nu poţi avea răbdare cu nimic şi nimeni, atunci ce poţi face? Te aflii în situaţia în care te gândeşti cum poţi să fii o persoană mai răbdătoare... Acest lucru nu depinde de altcineva, ci de o auto-educare în urma căreia să reuşeşti să dobândeşti răbdarea şi să te gândeşti dacă această calitate te poate ajuta să te descurci mai bine in ceea ce faci...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu